Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty) już od 130,00 zł.
Producenci

Olej Marula nierafinowany (10 ml)

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 17,99 zł 17.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Olej marula Your Natural Side działa przeciwzmarszczkowo, poprawia elastyczność skóry, chroni przed rozkładem kolagenu. Jest odpowiedni w przypadku skóry problemowej, zaczerwienionej o nierównomiernym kolorycie. Polecany do masażu w trakcie ciąży, jako profilaktyka rozstępów. Odpowiedni w pielęgnacji włosów i skóry głowy, nadaje włosom miękkość i jedwabistość, eliminuje suchość skóry głowy.

Idealny do pielęgnacji: 

  • okolic oczu
  • skóry suchej, podrażnionej, wymagającej regeneracji
  • dojrzałej z oznakami starzenia
  • zwiotczałej, wymagającej ujędrnienia
  • skóry problemowej, zaczerwienionej
  • zniszczonych, suchych włosów
  • łamliwych paznokci

Działanie:

  • nawilżające
  • przeciwstarzeniowe
  • ujędrniające
  • regenerujące
  • łagodzące
  • ochronne

Marula (Sclerocarya Birrea) bogata jest w dużą zawartość kwasu oleinowego, która sprzyja penetracji w głąb skóry oraz struktury włosów wszystkich składników aktywnych, w tym odpowiadających z utrzymanie odpowiedniego poziomu nawodnienia. Doskonale chroni skórę przed działaniem wolnych rodników, sprzyja redukcji zmarszczek, również tych, powodowanych suchością skóry. Jest idealna do pielęgnacji skóry zwiotczałej, wymagającej ujędrnienia. Stanowi ratunek w walce z cellulitem oraz w profilaktyce i zmniejszaniu rozstępów. Duża zawartość witaminy C wspomaga procesy regeneracji skóry oraz włosów, przyspiesza gojenie blizn po trądzikowych, krost oraz drobnych ran. Rozjaśnia skórę i niweluje przebarwienia, zmniejsza widoczność piegów. Wzmacnia paznokcie oraz zapobiega ich rozdwajaniu. Wykazuje silne działanie łagodzące i wspomagające leczenie przy atopowym zapaleniu skóry, trądziku, egzemie i łuszczycy, jak również przy problemach ze skórą głowy – niweluje jej suchość oraz pomaga zwalczyć łupież. Chroni strukturę skóry oraz włosów przed zniszczeniami powodowanymi czynnikami zewnętrznymi, np. przed poparzeniem słonecznym, łagodzi rumień i podrażnienie. Zapobiega zatykaniu porów.

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil; (Olej marula nierafinowany)
  • Rejon pochodzenia: Afryka
  • Postać: płynny olej o delikatnym charakterystycznym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce – lekko tężeje

Produkty powiązane

 
 
Newsletter
Zapisz się i zyskaj atrakcyjne rabaty .
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl